رفتن به محتوای اصلی
P نگارخانه ضیاءالصالحین
حداقل دو حرف برای جست‌وجو بنویسید.
خانه
موضوعات
انتزاعی و مفهومی حمل‌ونقل و وسایل نقلیه فضا و نجوم قرآنی اهل‌بیت علیهم‌السلام احادیث فقه و احکام اخلاق و عرفان جهاد و شهادت خانواده و سبک زندگی مناسبت‌ها و رویدادها سلامت و پزشکی تاریخ و میراث علم و فناوری شعر و ادب صنایع دستی شخصیت‌ها طبیعت و حیوانات غذا و آشامیدنی معماری و دکوراسیون فرهنگ و هنر ورزش و تفریح کودکان و نوجوانان گردشگری و اماکن
نوع تصویر
آواتار طراحی عکاسی لایه باز پس‌زمینه و والپیپر پوستر
درباره ما
ورود
شهادت امام موسی کاظم علیه السلام
450×609 · 57 KB

شهادت امام موسی کاظم علیه السلام را به شما عزیزان تسلیت میگوییم....

شهادت امام موسی کاظم علیه السلام را به شما عزیزان تسلیت میگوییم.

مختصری از زندگانی امام موسی کاظم علیه السلام

امام موسی کاظم علیه السلام در زندان؛

امام موسی كاظم عليه السّلام دوبار به دست هارون به زندان افتاده اند كه مرتبه دوم آن از سال 179 تا 183؛ يعنى به مدت چهار سال به طول انجاميده و به شهادت امام موسی کاظم علیه السلام منجر شده است. درباره مرتبه نخست زندان اوّل مدّت قيد نشده است. دلايل زندانى شدن امام در اين دو بار كه هر دو به دست هارون بوده است عبارت است از:

1. سختگیری های هارون نسبت به علویان به خصوص امام موسی کاظم علیه السلام.

2. نفوذ بسیار امام موسی کاظم علیه السلام و علویان در میان مردم به دلیل اینکه فرزندان رسول خدا صل الله علیه و آله و سلم هستند.

3. مفترض الطاعه بودن‌ امامان شیعه و ترس دستگاه حکومت از شیعیان به دلیلی این صفت ائمه اطهار، مرحوم صدوق از جمله علل به شهادت رسيدن امام موسی كاظم عليه السّلام را آگاهى يافتن هارون از اعتقاد شيعيان به امامت امام دانسته است. هارون فهميد كه شيعيان شب و روز به خدمت امام موسی کاظم علیه السلام مى‌رسند. و به خاطر ترس از جان و از دست دادن سلطنتش آن حضرت را به شهادت رسانيد.

4. سعایت برخی از بستگان امام موسی کاظم علیه السلام مانندعلی بن اسماعیل بن جعفر (پسر برادر امام موسی کاظم) در نزد هارون از امام موسی کاظم علیه السلام. هارون با آن همه سلطه و قدرت، مجبور بود تا دست به چنين توجيهاتى بزند تا اقدامش از طرف مردم مورد انكار و نفرت قرار نگيرد. هارون در همان مسجد دستور توقيف امام موسی کاظم علیه السلام را صادر كرد. وى دستور داد تا دو كاروان آماده كرده، يكى را به سمت كوفه و ديگرى را به سمت بصره بفرستند. او امام موسی کاظم علیه السلام را همراه يكى از اين دو كاروان روانه ساخت. اين كار به اين دليل انجام گرفت تا مردم ندانند امام موسی کاظم علیه السلام در كجا زندانى مى‌شود. هارون، امام موسی كاظم عليه السّلام را نزد حاكم بصره، عيسى بن جعفر بن منصور فرستاد، امام موسی کاظم علیه السلام چندى در زندان او بسر برد، اما در نهايت، عيسى از اين كار خسته شد و به هارون نوشت تا او را تحويل شخص ديگرى بدهد. در غير اين صورت او را آزاد خواهد كرد، زيرا در تمام اين مدت كوشيده تا شاهدى بر ضد امام موسی کاظم علیه السلام به دست آورد، اما چيزى نيافته است. پس از آن امام موسی کاظم علیه السلام را تحويل فضل بن ربيع دادند. امام موسی کاظم علیه السلام مدتى طولانى نزد وى زندانى بود. گفته شده كه از او خواستند تا امام موسی کاظم علیه السلام را به قتل برساند، اما او از اين كار سرباز زد. پس از آن، امام موسی کاظم علیه السلام را تحويل فضل بن يحيى دادند و مدتى نيز در زندان او بسر برد. مطابق نقل مورّخان او حرمت امام موسی کاظم علیه السلام را پاس مى‌ داشت. پس از آن امام موسی كاظم عليه السّلام را تحويل زندانبان ديگرى بنام سندى بن شاهک دادند.

 

موضوع
اهل‌بیت علیهم‌السلام
برچسب‌ها
شهادت امام موسی کاظم زندگی نامه امام موسی کاظم امام موسی بن جعفر

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
خانه درباره ما ورود

جست‌وجو

عنوان، متن، موضوع یا برچسب را جست‌وجو کنید.

موضوعات

موضوعات
انتزاعی و مفهومی حمل‌ونقل و وسایل نقلیه فضا و نجوم قرآنی اهل‌بیت علیهم‌السلام احادیث فقه و احکام اخلاق و عرفان جهاد و شهادت خانواده و سبک زندگی مناسبت‌ها و رویدادها سلامت و پزشکی تاریخ و میراث علم و فناوری شعر و ادب صنایع دستی شخصیت‌ها طبیعت و حیوانات غذا و آشامیدنی معماری و دکوراسیون فرهنگ و هنر ورزش و تفریح کودکان و نوجوانان گردشگری و اماکن
نوع تصویر
آواتار طراحی عکاسی لایه باز پس‌زمینه و والپیپر پوستر